Rakyderm

6,00 

DERMATOKOZMETICKÁ EMULZIA SO ZVÝŠENÝM OBSAHOM OLEJA Z RAKYTNÍKA REŠETLIAKOVÉHO NA SUCHÚ ŠUPINATÚ A PODRÁŽDENÚ PLEŤ A PLEŤ S PREJAVMI ALERGIE

Kategórie:

Popis

R A K Y D E R M

DERMATOKOZMETICKÁ EMULZIA S OLEJOM

Z RAKYTNÍKA REŠETLIAKOVÉHO

Prípravok RAKYDERM je klinicky testovaná kvalitná dermatokozmetická emulzia typu „olej vo vode“ s vysokou účinnosťou, vyrobená na báze osvedčených tradičných certifikovaných prírodných kozmetických surovín. Zložením a účinkom plne zodpovedá aktuálnym trendom kozmetického vývoja a spĺňa náročné kritériá moderného produktu z kategórie lekárskej kozmetiky. Jeho sýta žltooranžová farba je podmienená výlučne prírodnými karotenoidmi, ktoré sa nachádzajú v rakytníkovom oleji. Neobsahuje žiadne na pokožku nepriaznivo pôsobiace látky, ako napr.
– ropné produkty (vazelínu, minerálny olej, silikóny a pod.)
– živočíšne produkty
– parabény a
– farbivá.

Základ dermatokozmetického prírpavku RAKYDERM tvorí jemná, pokožkou veľmi dobre tolerovaná dermatokozmetická emulzia typu O/W (olej vo vode), pripravená z vysoko kvalitného olivového olej triedy EXTRA VIRGINE a prírodnej vysoko mineralizovanej minerálnej vody. Použité kozervanty a parfém sú hypoalergénne, určené pre ekologickú kozmetiku. Sú použité v najnižšej odporúčanej koncentrácii.

V súčasnom ľudovom liečiteľstve sa šťava z plodov rakytníka odporúča na podporu a urýchlenie hojenia rán, ako aj popálenín a poškodení kože nadmerným účinkom ultrafialového žiarenia.

V dermatokozmetickej emulzii RAKYDERM je použitá zmes oleja z dužiny a zo semien (zrniek) rakytníka.

ÚČINKY RAKYTNÍKOVEHO OLEJA NA POKOŽKU

Okrem pozitívnych účinkov rakytníkového oleja pri jeho vnútornom užívaní na rôzne orgánové systémy ľudského tela sú významné jeho priaznivé účinky pri aplikácii na pokožku. Pripisuje sa to najmä širokému spektru bioflavonoidov a spektru nasýtených i nenasýtených mastných kyselín, bohato zastúpených v oleji z plodov (dužiny) a semien rakytníka.

V rakytníkovom oleji sú zastúpené aj ďalšie látky s intenzívnymi pozitívnymi biologickými účinkami. Dominujú najmä karotenoidy (dodávajú mu charakteristickú prevažne sýto oranžovožltú farbu) so schopnosťou chrániť pokožku pred ultrafialovým žiarením.

Osobitne je dôležitá skupina bioflavonoidov – tzv. rastlinných fenolov s intenzívnymi antioxidačnými účinkami.

Bioflavonoidy v kombinácii s karotenoidmi majú aj antibakteriálny, protikvasinkový a protivírusový účinok, zvyšujú prekrvenie tkaniva a významne podorujú tzv. granuláciu, ktorou začína hojenie každého kožného poranenia.

Vďaka silným antioxidačným účinkom bioflavonoidov v rakytníkovom oleji patrí k jeho účinkom aj likvidácia nepriaznivo pôsobiacich voľných kyslíkových radikálov. To ho predurčuje na použitie v tzv. „anti-aging“ prípravkoch, teda v prípravkoch na prevenciu starnutia pokožky.

V pozitívnej účinnosti rakytníkového oleja na pokožku sa uplatňujú viaceré nasýtené i nenasýtené mastné kyseliny, ktoré obsahuje vo vyšších koncentráciách. Kým v oleji zo semien rakytníka prevládajú nenasýtené mastné kyseliny (linolová a alfa-linolénová), v oleji z dužiny je prevaha nasýtených mastných kyselín (palmitová, palmitolejová a olejová). Biologickou aktivitou vyniká najmä nasýtená kyselina palmitová, významne podporujúca hojenie mechanicky poranenej i popálenej pokožky.

Vedecká štúdia z Ústavu biochémie a potravinovej chémie Univerzity v Turku (Fínsko) preukázala významné zlepšenie prejavov atopickej dermatitídy po niekoľkomesačnom užívaní rakytníkového oleja. Pripisuje sa to účinku kyseliny α-linolénovej, obsiahnutej v rakytníkovom oleji.

Viaceré mastné kyseliny rakytníkového oleja majú aj protizápalové, antibakteriálne, zmäkčujúce a vyživujúce účinky, vďaka čomu sa pozitívne uplatňujú aj v liečbe akné.

Pozitívny vplyv na pokožku majú aj viaceré, najmä v tukoch rozpustné vitamíny (A a E a provitamín D), zastúpené v rakytníkovom oleji v účinných koncentráciách. Vitamín E je ďalší významný antioxidant v rakytníkovom oleji s regeneračnými účinkami na pokožku, chrániaci prirodzený ochranný kožný film a spomaľujúci procesy starnutia pokožky.

Karotenoidy bohato zastúpené v rakytníkovom oleji vďaka jeho vysokej koncentrácii v prípravku dodávajú pokožke efektný decentný odtieň.

Biologické účinky aktívnych látok rakytníkového oleja sa v konečnom dôsledku prejavujú schopnosťou zvlhčovať pokožku, zvyšovať jej pružnosť a obmedzovať tvorbu vrások. Preto je rakytníkový olej častou prísadou v pleťových krémov, určených na ošetrenie nie len suchej a citlivej pleti, ale aj pleti s prejavmi starnutia.

Pravidelná dlhodobá aplikácia rakytníkového oleja spevňuje väzivové vlákna kože, a tým bráni tvorbe vrások a vitalizuje pleť.

Vďaka intenzívnym regeneračným účinkom rakytníkový olej významne podporuje a urýchľuje hojenie poranenej a/alebo poškodenej pokožky. Táto schopnosť rakytníkového oleja predurčuje prípravok RAKYDERM na ošetrenie nie len poranenej, ale aj vysušenej, šupinatej a popraskanej pokožky. Je vhodný aj na ošetrenie pokožky s prejavmi ekzému a odporúča sa aj ako doplnok liečby atopickej dermatitídy. Pozitívne výsledky boli zaznamenané pri dlhodobej aplikácii rakytníkového oleja na pokožku s prejavmi lupienky (psoriázy).

INDIKÁCIE NA POUŽITIE PRÍPRAVKU RAKYDERM
1. Suchá aj popraskaná a šupinatá pokožka
2. Starnúca pokožka so začínajúcimi a vyvinutými prejavmi starnutia (strata prirodzeného napätia kože, jemné až zreteľné vrásky) ako aj prevencia prejavov starnutia pokožky
3. Regenerácia pokožky najmä poškodenej nadmerným opaľovaním a/alebo v kombinácii s pôsobením morskej (slanej) vody, ako aj prevencia poškodenia pokožky pri opaľovaní
4. Podpora hojivých procesov poranenej a/alebo popálenej pokožky
5. Doplnenie liečby atopickej dermatitídy, ekzému a/alebo lupienky (psoriázy)

Dermatokozmetikcú emulziu RAKYDERM naneste v primeranom množstve na dôkladne umytú a osušenú pokožku, rozotrite do tenkej vrstvya krúživými pohybmi zľahka vmasírujte. Lipidické zložky prípravku sa rýchlo vstrebávajú, takže pocit mastnej pokožky sa po 5-10 minútach po nanesení prípravku stratí. Po otvorení sa odporúča skladovať do 20°C. Chrániť prípravok pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom, mrazom a výkyvmi teplôt. Uschovávať mimo dosahu detí.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 50 g